четвртак, 28. април 2022.

Здравствено васпитни рад

 Упозорење! Удобно се сместите у своја седишта, и спремите се за олују нових информација!

Морамо вам рећи, јуче су нас обузеле јаке емоције зато што смо имали директно укључење са другарима и професорима из школе. Некима од нас је било веома драго што смо могле да вам пренесемо наше утиске и препоруке у видео формату, иако нисмо биле у могућности да се прикључимо онлајн састанку због саме организације посла у дому старих.

 Хтеле бисмо вама читаоцима који познајете неког „медицинара“  или сте и сами ученик наше школе да поново дамо све препоруке што се тиче овог пројекта! Искуство које овде стичемо, не верујемо да ћемо икада заборавити. Знате, не само да смо овде доста тога научиле што се неге тиче, већ смо и упознале друге културе, проширили знање енглеског, немачког и осталих језика. Када вам живот да прилику искористите је!

                                                            једна слика са паузе за ручак 

Здравствено васпитни рад  се у дому старих спроводи у виду различитих метода. У свакој корисниковој соби се налази телевизор на коме се свакодневно укључују едукативни програми. Поред тога, уколико корисник има жељу може се укључити и музика по његовом укусу, али уз поштовање мира осталих корисника. У ходницима, дневним боравцима, и собама корисника постоје полице са касетама, књигама о кувању, цвећу, поезија и сво остало штиво у коме корисник ужива. Особље нам је рекло зашто је битно са корисницима разговарати о темама које се тичу побољшања њихових живота и превенције многих болести. 

Корисници у дому имају прилику научити и неке од друштвених игара и вештина. Слике које се налазе у корисничким собама су пре свега слике њихових породица, кућних љубимаца и пријатеља. О томе колико оне помажу менталном здрављу корисника можете прочитати у нашем сутрашњем блогу!


Посебну пажњу нам одвлачи невербална комуникација особља са корисницима. Веома је невероватно како особље на основу покрета, израза лица корисника зна како треба прићи и којим речима му се обратити. Где год били, којим год  језиком говорили један језик ће свуда бити исти, а то је говор тела. Оно што ти може рећи један осмех или пак тужан поглед то се не може рећи ни хиљадама речи. И не само да су то покрети тела, већ и енергија која се „осети“ у соби.

 Након завршене праксе у САХ, отишле смо у куповину и обилазак тржних центара у Лајпцигу. У шопинг центрима Лајпцига се могу наћи марке попут  Tom Tailor, Jack and Jones, Buggati, Pandora. Обезбедиле смо и поклоне за своје најдраже којима ћемо се ускоро придружити.




Данас су се на Тржном тргу у Лајпцигу окупили фудбалски тимови  Лајпциг и Ренџерси који су допутовали из Велике Британије. Свуда по тргу су се могли наћи навијачки штандови, а  ресторани и кафићи Лајпцига су били испуњени.



Очекујте доста занимљивих информација и сутра! 

Bye bye, see you soon!

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице