недеља, 17. април 2022.

МЕДИЦИНАРИ У ЕВРОПИ - “Обогаћујемо животе, ширимо видике”


полазак испред Дома ученика

Жеља за знањем пронађе пут - савлада препреке!
  
Након седмице проведене у изолацији и јучерашњег негативног теста на Ковид-19, ученице Медицинске школе и наставница Здравствене неге коначно су отпутовале у Немачку. Теодора Страиновић, Хелена Војнић, Кристина Ђорђевић, Теодора Кнежић, Јана Пауновић, Нађа Антуновић и проф. Светлана Станојевић боравиће 14 дана у граду Шкојдицу, у коме ће обављати праксу у геријатријској установи по унапред утврђеном плану. Реч је о Еразмус+ пројекту "Геријатрија". 


    Тај пројекат је наша школа започела још 2019. године, а синоћ је стигао до тачке мобилности која је централна активност пројекта.
    Веома смо радосни што смо стигли до ове тачке из више разлога. Структура Пројекта је сложена, а директор наше школе др Давор Јанковић је координатор за још две медицинске школе - учеснице. Еразмус+ тим наше школе иначе је имао (има и даље) мноштво препрека у виду честих промена протокола путовања, попуштања и враћања строгих мера заштите од Ковида итд. Такође, детаљно и редовно припремамо документацију која покрива сваки корак реализације. То је нашој школи први пројекат овакве врсте и зато је процес тежи, али је задовољство веће.

Јутро 

Наш Еразмус+ тим у саставу: директор школе, др Тања Ђорђијоски, Ленче Радосављевић, др Јелена Допуђа, Александра Јовановић, Татјана Живковић, Ирена Лилић, Ана Мицић, Ивана Јеремић, Данијела Ђорђевић, шеф рачуноводства Елизабета Ристић и секретар Миодраг Стојчић редовно прати активности одасланих представника наше школе и жељно ишчекује да стигну и сместе се у кампус где ће боравити све до 30. априла. (У тренутку писања овог текста пролазе кроз Словачку).



    Већ од сутра учесници мобилности ће имати ретку могућност да се упознају са здравственим системом, организацијом рада на геријатрији, сестринским процедурама у нези старијих особа и здравствено-васпитним радом са старим особама. Наставник-пратилац ће током боравка пружати психолошку и едукативну подршку ученицима, одржаваће комуникацију са школом и родитељима и усвојиће европске медицинске процедуре и методе подучавања.
    Ученицима су пре мобилности организоване језичке, географске, историјске, ИКТ припреме за одлазак на мобилност у виду радионица. Такође, током мобилности ученици ће бити у могућности да упознају културно-историјске знаменитости тог дела Савезне Републике Немачке.

Сва своја искуства објављиваће на овом блогу, те све заинтересоване позивамо да редовно прате блог од данас па до 30. априла 2022.







Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице