среда, 27. април 2022.

Начини складиштења лекова и обезбеђивање приручне апотеке

Знање  је моћ! Зар не­?

И данашњи дан је прошао сјајно као и претходни, научили смо доста тога и имали смо занимљиве активности у кампусу. Пролеће у овом делу Немачке је веома дивно јутра су свежа, а дан је топлији, вегетација је такође бујна.


Тема о којој смо данас више научиле говори о томе како се заправо чувају лекови и како се обезбеђују приручне апотеке. У ранијим постовима смо говориле о одељенској апотеци, у складу са данашњом темом ћемо вам нешто више рећи о приручној апотеци. Она се налази у облику покретних колица на којима се налази терапија за тај дан.


На сваком спрату се могу уочити огласне табле на којима се налази план терапије за недељу која је у току по данима. Врстама терапије која се спроводи код старих припадају ерготерапија, физиотерапија, логопедска и респираторна.
 Да, добро сте прочитали! Како деца, тако и старији итекако могу ићи код логопеда и успешно могу отклонити неке од поремећаја комуникације. Ерготерапија се примењује код особа са хендикепом, помаже им да поново успоставе практичне способности.

Особље у дому нам је објаснило значај свих врста терапија код штићеника. На вратима неких соба се може уочити  листа на којој пише у колико сати се која врста терапије спроводи. Неке од нас су јутрос имале прилику да присуствују физиотерапији штићеника.


У обављању многих сестринских процедура помажу нам и болнички кревети са електромотором и даљинским управљачима. У односу на потребе, стање штићеника одређени део кревета се може подићи или спустити, што помаже како њиховом стању тако и особљу у раду. Још једну предност коју имају јесу заштитне ограде, како штићеник не би испао из постеље.



Свака сестринска соба садржи сет за прву помоћ, да уколико стање штићеника то захтева сестра пружи прву помоћ. Самим тим да се ради о старијим особама које представљају ризичну групу , увек треба бити опремљен и спреман за сваку ситуацију. Такође аутоматски дефибрилатор је изузетак и налази се само у делу где се налазе тешки болесници.  




У кампусу смо данас имали организоване спортске активности. Играла се одбојка на песку, ко је хтео могао је да игра фудбал, стони тенис, итд. Неки од нас су били само подршка и публика, а неки су и учествовали у одбојци на песку. Свакако смо се одлично забавиле!


Вечера је била веома укусна. Наша другарица је вегетаријанка и у кампусу увек испоштују то и спреме јој оброк према њеним навикама. Уколико неко има другачије навике, или има алергију  или интолеранцију на неку намирницу, такође у кампусу испоштују и то.


До виђења! 

Нема коментара:

Постави коментар

Укупно приказа странице